Gå til hovedindhold
Ikon for at åbne menu
Tre fakta om lokationsdeling på Rejsekort som app LÆS MERE

Rejsekort runder 50 mio. rejser

5. mar 2014 kl. 13:26
Det elektroniske billetsystem, Rejsekort, er i fuld fart, og runder i denne uge de første 50 mio. rejser. Mere end en 670.000 danskere har nu et Rejsekort, og det har resulteret i en omsætning på 1,75 milliarder kroner indtil nu.
Rejsekort har for alvor fået fart på. I denne uge runder Rejsekort sine første 50 mio. rejser, og godt 670.000 danskere har nu et Rejsekort. Der er nu mere end 1 mio. rejser om ugen på Rejsekort.

– I 2013 kom der 482.850 nye kunder på Rejsekort, og det er en udvikling, som vi er godt tilfredse med. Systemet er klar til at få koblet endnu flere kunder på, og vi glæder os til at byde dem velkommen, siger Bjørn Wahlsten, der er administrerende direktør i Rejsekort A/S, der driver rejsekortsystemet på vegne af trafikselskaberne i Danmark.

I Midttrafik, der driver busser og lokalbaner i Midtjylland, herunder Århus, udbredes Rejsekort i løbet af i år og i begyndelsen af 2015. Herefter mangler kun Fynbus at tilslutte sig Rejsekort, og så er hele Danmark bundet sammen af det fælles billet- og betalingssystem, der giver brugerne ét og samme kort til alle rejser med kollektiv trafik – på tværs af landsdele og trafikselskaber.

– Rejsekort er blevet en del af danskernes hverdag. Det oplever vi med det store antal Rejsekort, der efterhånden er i omløb og flittigt bliver brugt. Det er på samme tid en stor glæde og et enormt ansvar at fylde så meget i den kollektive transport – og i mediebilledet. Og det er et ansvar, som vi tager meget alvorligt, siger Bjørn Wahlsten.

En brugerundersøgelse udført af Epinion i december 2013 viser, at 79 pct. af brugerne af Rejsekort synes, at den nye billet er en god idé, og at knap to tredjedele (64 pct.) nu bruger Rejsekort til alle deres ture med kollektiv trafik. Rejsekort er med andre ord ved at blive mange danskeres foretrukne billet. 77 pct. af rejsekortbrugerne oplever, at Rejsekort har gjort det nemmere at bruge bus, tog og metro, særligt på grund af adgangen til at købe og tanke kortet op.

Om undersøgelsen
Den nævnte undersøgelse (fra dec. 2013 af Epinion på vegne af Rejsekort A/S) er gennemført blandt 2.573 danskere, der rejser min. 1-2 dage i kvartalet med kollektiv trafik og har et Rejsekort. Data er vejet på udrulningsområderne for Rejsekort (Bornholm, Fyn, Hovedstaden, Midtjylland, Nordjylland, Sydjylland, Sydsjælland og Vestsjælland) – se hele analysen her.