Gå til hovedindhold
Ikon for at åbne menu
Tre fakta om lokationsdeling på Rejsekort som app LÆS MERE

Bedsteforældre er bedst til at huske check ud

2. feb 2015 kl. 10:00
Bedsteforældre er bedre til at huske at checke ud med deres Rejsekort end den yngre generation, og børnene er bedre til det end deres forældre. Samtidig har kvinder lettere ved det end mænd. Hver gang to kvinder glemmer at checke ud, sker det for tre mænd. Det viser undersøgelser af manglende check ud med rejsekortet blandt kunder i hele landet, foretaget af Rejsekort A/S i efteråret 2014.
”Hvis man skal lave en lidt karikeret profil af, hvem der er bedst til at huske at checke ud, så er det kvinder over 60 år, som er bosat i Nordjylland. De rejser med kollektiv trafik 1-3 gange om måneden eller sjældnere, og 3 ud af 4 har en smartphone,” siger Bjørn Wahlsten, administrerende direktør for Rejsekort A/S.

I den modsatte ende af skalaen finder man flest passagerer i alderen 18-39 år, der glemmer at checke ud. Det sker typisk mellem kl. 23 og 05 om morgenen og fredag, lørdag og søndag. Denne gruppe er forholdsvis nye Rejsekort-brugere, de bor typisk i hovedstaden og rejser ofte med kollektiv trafik, især med tog. Og så har langt de fleste af dem en smartphone, som de bruger til at gå på internettet med. Kun få af dem har en bil til deres rådighed.

”Det er ikke overraskende, at det ofte er om natten og i weekenden, at folk glemmer at checke ud. Ej heller at det typisk er nye Rejsekort-brugere, idet man skal vænne sig til at huske at checke ud. At der er flere, der glemmer at checke ud på stationerne end i busserne, skyldes, at rejsekortstanderen sidder lige ved udgangsdøren i busserne, mens der kan være længere til en stander på stationerne,” forklarer Bjørn Wahlsten.

Rejsekort-brugerne er generelt gode til at huske at checke ud, idet 98,5 pct. af alle rejser med Rejsekort afsluttes med korrekt check ud. Men for at imødekomme de kunder, der har svært ved at vænne sig til at checke ud, har Rejsekort A/S for nyligt støttet udviklingen af App’en ’Rejs Nemt’. Og i dag lancerer Rejsekort A/S en idékonkurrence om en App, der skal gøre det muligt for Rejsekort-brugere at indmelde et glemt check ud. Læs mere om konkurrencen her.


Fakta: Om undersøgelsen
Tallene er baseret på Rejsekort-statistik af manglende check ud i perioden 6. oktober til 16. november 2014 samt en internetundersøgelse blandt brugere af Rejsekort, der rejser mindst 1-2 gange i kvartalet, i perioden 24. november til 18. december 2014.

Fakta: Korrekt check ud
Hele landet: 98,5%
Nordjylland: 99,3%
Sydsjælland: 99,3%
Vestsjælland: 99,1%
Sønderjylland: 99,1%
Midtjylland: 98,4%
Hovedstadsområdet: 98,1
Fyn: 98%


Fakta: Om Rejsekort
Rejsekort A/S har udstedt i alt 1.076.190 Rejsekort, og danskerne har brugt deres Rejsekort til i alt 95,7 millioner rejser, siden det blev indført. I alt 405.489 Rejsekort har tilknyttet en automatisk tank-op-aftale, som sikrer brugerne, at der er penge nok på kortet til deres rejser. I 98,5 procent af alle rejser med Rejsekort checker passagererne korrekt ud. Den samlede omsætning for Rejsekort er indtil videre på 3,19 milliarder kroner.