Gå til hovedindhold
Ikon for at åbne menu
Tre fakta om lokationsdeling på Rejsekort som app LÆS MERE

Det er blevet lettere at skifte betalingskort på rejsekort.dk

28. jan 2015 kl. 12:00
Tidligere var det bøvlet at skifte betalingskort på rejsekort.dk, hvis dankortet eller visa/dankortet var blevet udskiftet, spærret eller lukket, og den automatiske tank-op-aftale derfor ikke længere virkede. Det er der nu rettet op på. På rejsekort.dk er det nu muligt at ændre betalingskortet direkte på hjemmesiden.
Dermed sparer kunderne tid på at henvende sig til Rejsekort Kundecenter eller følge den hidtidige tunge procedure på rejsekort.dk. En ordning som blandt andet involverede to besøg på en nærliggende station med minimum 24 timers mellemrum, hvilket Rejsekort har været kritiseret for.

”Vi er glade for at kunne imødekomme de kunder, der har fundet det besværligt at udskifte deres betalingskort. Den nye funktionalitet på rejsekort.dk gør det lettere at udskifte de betalings- og kortoplysninger, som er tilknyttet ens Rejsekort. Ganske som man kender det fra andre hjemmesider, hvor man har tilknyttet en betalingsaftale,” siger Bjørn Wahlsten, administrerende direktør, Rejsekort A/S.

Når man har ændret sit betalingskort på rejsekort.dk, vil det virke på tank-op-aftalen, næste gang man bruger sit Rejsekort. Man skal dog være opmærksom på, at der kan gå op til 5 timer, før tank-op-aftalen virker på en station og op til 24 timer, før den virker i en bus.


Fakta: Om tank-op-aftaler
Der er allerede flere end 401.000 aktive tank-op-aftaler tilknyttet et Rejsekort. Derudover tanker brugerne op via rejsekortautomaterne samt online på rejsekort.dk.
Cirka 90 pct. af alle optankninger sker automatisk eller via selvbetjening, således at kun cirka 10 pct. af kunderne tanker op via et betjent salgssted.


Fakta: Om Rejsekort
Antal udstedte Rejsekort i hele landet i alt: 1.066.484
Heraf antal personlige Rejsekort: 874.517 (82%)
Antal aktive tank-op-aftaler: 401.492
Antal rejser i alt med Rejsekort i hele landet: 91,4 millioner
Samlet omsætning: 3,1 milliarder kroner
Check ud: I 98,4 % af rejserne husker kunderne at checke ud.