Gå til hovedindhold
Ikon for at åbne menu
Tre fakta om lokationsdeling på Rejsekort som app LÆS MERE

FynBus tilslutter sig rejsekortet

23. okt 2014 kl. 09:00
FynBus’ bestyrelse har besluttet, at FynBus skal tilslutte sig rejsekortet. Beslutningen betyder, at det senest august 2016 vil være muligt at benytte Rejsekortet i hele FynBus’ område, hvad enten man skal rejse med bus eller tog.
Når FynBus ikke på et tidligere tidspunkt har tilsluttet sig rejsekortet, hænger det sammen med, at FynBus allerede har sit eget velfungerende elektroniske billetsystem, der har været i drift siden 2003, og hvor især KVIKkortet har været en stor succes. FynBus’ billetsystem står imidlertid for at skulle udskiftes i nær fremtid, og det har spillet ind i forhold til timingen og beslutningen.
 
”Der har i de sidste par år været et stort pres for, at FynBus skulle tilslutte sig rejsekortet, men både den gamle og den nye bestyrelse har stået fast på beslutningen om at vente til det rigtige tidspunkt. Det tidspunkt, mener vi, er nu”, udtaler Morten Andersen, der er formand for FynBus’ bestyrelse.
 
Med beslutningen bliver det nemmere at rejse med den kollektive trafik på Fyn. Fremadrettet skal kunderne nemlig kun benytte ét kort, hvad enten de skal med bus eller tog, og der skal heller ikke løses tillægsbillet, hvis rejsen pludselig ændres eller forlænges. I FynBus’ område bliver udfordringen ikke at lære kunderne at bruge et elektronisk kort, det kan de nemlig allerede. Det nye bliver at vænne kunderne til, at de skal huske at checke ud, når de slutter rejsen.
 
Når FynBus kommer på rejsekortet i 2016 forventes det, at rejsekortet er klar med et elektronisk månedskort, der tilgodeser de faste rejsende, der hver dag rejser på den samme strækning. FynBus bringer også andre forventninger og ønsker med ind i samarbejdet:
 
”Når FynBus træder ind i rejsekortet, er vejen banet for at rejsekortet reelt kan blive landsdækkende. Set med mine øjne kræver det dog to ting: Klippekortet i hovedstaden skal afskaffes hurtigst muligt, så der opnås en bedre driftsøkonomi i rejsekortet. Samtidig skal den rabat, man optjener på rejser på Fyn, også kunne udnyttes, hvis man vil rejse til København. Sådan er det ikke i dag. Dermed kommer Storebælt til at virke som en toldmur indenfor rejsekortet”, udtaler FynBus’ direktør Carsten Hyldborg.
 
Går alt efter planen vil de første kunder kunne stifte bekendtskab med rejsekortet i busserne i efteråret 2015. FynBus forventer nemlig en trinvis udrulning af rejsekortet i 20-30 busser, så det bliver muligt at teste systemet, inden det udbredes til alle busserne.
 
Læs mere på Fynbus.dk/om-rejsekort
 
Venlig hilsen
FynBus
 
Yderligere spørgsmål:
Direktør Carsten Hyldborg, tlf. 30 67 11 62
Formand Morten Andersen, tlf. 40 40 24 47