Gå til hovedindhold
Ikon for at åbne menu
Tre fakta om lokationsdeling på Rejsekort som app LÆS MERE

Rejsekort gør kollektiv trafik nemmere

12. feb 2014 kl. 09:00
Med et Rejsekort i hånden er det slut med at tælle zoner og fylde lommerne med forskellige klippekort og billetter. Og det gør det nemmere at bevæge sig rundt i den kollektive trafik, mener brugerne af det nye digitale billetsystem.

I en ny undersøgelse har Rejsekort A/S spurgt brugere af Rejsekort, hvad de mener om at rejse med det nye elektroniske kort. Her svarer to ud af tre (66 pct.), at det er blevet lettere at bruge den kollektive trafik med et Rejsekort i hånden.

”Trafikvirksomhederne bag Rejsekort har en vision om, at det skal være lettere at benytte den kollektive trafik. Den nye undersøgelse viser, at vi er godt på vej, og det er vi selvfølgelig glade for,” siger Bjørn Wahlsten, administrerende direktør i Rejsekort A/S.

Det nye landsdækkende elektroniske kort vil på sigt erstatte de forskellige regionale billetsystemer, og med et Rejsekort i hånden behøver man ikke længere have styr på de forskellige takstsystemer og hvilket trafikselskab, der driver den bus eller det tog, man sidder i.

Tank-op-aftale giver tilfredse kunder

45 pct. har en tank-op-aftale, 20 pct. tanker løbende op via rejsekort.dk og 20 pct. tanker op via rejsekortautomaterne. Med en tank-op-aftale har man altid en gyldig billet i lommen. Kunder med en tank-op-aftale er generelt de mest tilfredse kunder.

”Resultatet af undersøgelsen er interessant, fordi vi ser en meget høj selvbetjeningsgrad. Vi har den suverænt bedste løsning i forhold til andre lande med elektroniske billetter, og det har kunderne kvitteret for,” siger Bjørn Wahlsten.

Selvom de fleste af brugerne i undersøgelsen, (72 pct.), har brugt Rejsekort i mindre et år, er de generelt tilfredse med, hvordan den nye rejsemåde med kortlæsere og tank-op fungerer. Der er nu, medio februar 2014, ca. 660.000 Rejsekort i brug, og alene i 2013 blev næsten en halv million kort udstedt. Målet er at udstede samme antal kort i 2014.

Om Rejsekort

Rejsekort er et billetsystem baseret på et elektronisk kort, der kan bruges i bus, tog og metro. Rejsekort samler landets forskellige trafikselskaber, takstområder, billetsystemer og rabatordninger i ét fælles system, der gør det nemmere at bruge kollektiv trafik. Rejsekort er et såkaldt smartcard med en indstøbt chip, der kan kommunikere med kortlæsere og bærbare enheder, som bruges af kontrolpersonalet i bus, tog og metro. Chip, kortlæsere og bærbare enheder gør, at det er muligt at registrere og afregne, hvor kunderne rejser. Rejsekort A/S, der administrerer Rejsekort, omsatte i 2013 for over en mia. kr., og ved årsskiftet 2013/2014 var der ca. 636.000 Rejsekort i brug i Danmark. Læs mere på www.rejsekort.dk.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført i december 2013 af analyseinstituttet Epinion på vegne af Rejsekort A/S. Epinion har spurgt 2573 danskere, der rejser minimum 1-2 dage i kvartalet med kollektiv trafik og har et Rejsekort, som de bruger til kollektiv transport. Data er vejet på udrulningsområderne for Rejsekort (Bornholm, Fyn, Hovedstaden, Midtjylland, Nordjylland, Sydjylland, Sydsjælland og Vestsjælland).

For yderligere oplysninger

Adm. direktør, Rejsekort A/S, Bjørn Wahlsten, tlf. 33 43 24 00, e-mail: bw@rejsekort.dk