Gå til hovedindhold
Ikon for at åbne menu
Vi opdaterer vilkår for Rejsekort som app – læs mere om lokationsdeling her LÆS MERE

Ændringer til pensionistkort 17. januar 2021 i DOT's område

1. dec 2020 kl. 11:28

Ændringer til dit pensionistkort i DOT's område

17. januar 2021 træder en ny pensionistreform, der vil medføre nogle ændringer for dig som pensionist i DOT's område, i kraft.

Pensionistreformen gælder for:

  • Folkepensionister (= alderspensionister)
  • Førtidspensionister, herunder også seniorpensionister, seniorførtidspensionister og modtagere af social førtidspension i andre lande.

Der indføres 25 pct. rabat på rejser med Rejsekort med kundetype ’Pensionist’ og yderligere 20 pct. på rejser udenfor myldretiden. Rabatten vil automatisk blive fratrukket prisen på dine rejser fra 17. januar 2021, hvis dit Rejsekort er med kundetype 'Pensionist'.

Vi anbefaler et Rejsekort Personligt med kundetypen ’Pensionist’ til dig, der rejser af og til og i forskellige områder. Med Rejsekortet kan du nemlig rejse i hele landet uden at tage hensyn til zoner og myldretid.

Er du fyldt 65 år, kan du købe dit Rejsekort Personligt på www.rejsekort.dk på Selvbetjeningen, hvor du ved køb skal vælge kundetypen ‘Pensionist’. Er du førtidspensionist skal du bestille med faktura. Det gør du her. Du kan også få et bestillingsskema tilsendt ved at ringe til Rejsekort Kundecenter på 70 11 33 33 (hverdage kl. 8-18 og lørdage kl. 10-15).

Hvis du allerede har et Rejsekort Personligt og er fyldt 65 år, kan du selv ændre kundetypen på dit Rejsekort til ’Pensionist’ på selvbetjeningen. Er du førtidspensionist, skal du kontakte Rejsekort Kundecenter.

Er du i tvivl om din kundetype, kan du se den på Selvbetjeningen på www.rejsekort.dk. Du kan også se din kundetype på Rejsekortautomaterne rundt om på landets stationer eller ved at ringe til Rejsekort Kundecenter.

Ændringerne betyder bl.a. også at rejser med metro på Rejsekort med kundetype 'Pensionist' betaler kvalitetstilæg, at pensionistkortet (mimrekortet) bevares, men med harmoniserede priser, så alle betaler det samme i hele DOTs område og at Midtsjælland får et nyt storzoneområde, og der vil være nye regler for aldersgrænser og spærretid.