Gå til hovedindhold
Ikon for at åbne menu
MitID kodeviser kan ikke benyttes til kortbetalinger LÆS MERE

Rejsekort & Rejseplan A/S gør klar til to nye digitale mobilitetsløsninger

25. apr 2022 kl. 14:51
Rejsekort & Rejseplan har netop fået grønt lys til at igangsætte en digital rejsekort-pilotløsning til kunderne i region Nordjylland fra august til november i år. Selskabet vil desuden lancere en digital og landsdækkende kontobaseret billetteringsløsning for de rejsende, som forventes klar i 2023. Den landsdækkende billetteringsløsning vil til en start inkludere enkeltbilletter og pendlerkort og senere hen gradvist trafikvirksomhedernes øvrige billetprodukter

Trafikvirksomhederne bag Rejsekort & Rejseplan A/S godkendte den 7. april som en del af selskabets strategi at igangsætte en digital rejsekort-pilotløsning. Det betyder, at selskabet fredag den 8. april sendte pilotløsningen i udbud, og planen er, at der skal indgås en aftale med en leverandør allerede i starten af maj. Pilotløsningen skal lanceres i samarbejde med Nordjyllands Trafikselskab (NT), og skal køre fra august til november i fuld offentlig test blandt kunderne i region Nordjylland, som får mulighed for digitalt at checke ind og ud på mobilen på deres rejser.

”Vi planlægger i øjeblikket at indgå et pilotsamarbejde med NT (Nordjyllands Trafikselskab) og den kommende leverandør, som skal komme med en eksisterende digital løsning. Formålet med piloten er, at vi sammen med sektoren kan høste værdifulde, tidlige erfaringer med en digital pay-as-you-go løsning,” siger Kasper A. Schmidt.

Pilotløsning bliver første større brugertest af mobilitetsløsning

Pilotløsningen er Rejsekort & Rejseplan A/S’ første større brugertest af, hvordan en mobilitetstjeneste kan se ud i fremtiden, når de tester et ”digitalt rejsekort” på mobiltelefon – også kaldet pay-as-you-go. Pilotløsningen er geografisk og tidsmæssigt afgrænset og med henblik på at lære mest muligt, så selskabet kan stille de rigtige krav til den fremtidige trafikinformations- og mobilitetsløsning.

Landsdækkende billetteringsløsning forventes klar til første kvartal 2023

Den landsdækkende billetteringsløsning bliver en anskaffelse og videreudvikling baseret på allerede eksisterende produkter i markedet. På den måde kan Rejsekort & Rejseplan A/S gå i luften med en landsdækkende løsning allerede i første kvartal af 2023, som skal kunne bruges til zonebilletter og pendlerkort og servicere alle kunder i hele landet. Herefter forventer selskabet at kunne udbygge løsningen i løbet af 2023.

”I første omgang handler det om for os at finde et balancepunkt mellem en løsning, der hjælper flest mulige kunder, samtidig med at løsningen giver en god oplevelse. Vi glæder os meget til at påbegynde lanceringen af et digitalt produkt, som kunderne har efterspurgt længe,” slutter Kasper A. Schmidt.