Gå til hovedindhold
Ikon for at åbne menu

Kasper A. Schmidt bliver ny administrerende direktør i Rejsekort & Rejseplan A/S

8. apr 2021 kl. 15:30
Bestyrelsen i Rejsekort & Rejseplan A/S har ansat Kasper A. Schmidt som ny administrerende direktør i Rejsekort & Rejseplan A/S, som driver og videreudvikler Rejsekort og Rejseplanen på vegne af trafikvirksomhederne i Danmark.

Kasper A. Schmidt tiltræder stillingen 1. juni og kommer fra en stilling som partner i PriceWaterhouseCoopers (PWC), hvor han har været ansvarlig for styrings- og effektiviseringsopgaver, rettet mod den offentlige sektor.

Kasper A. Schmidt er 45 år, uddannet cand.scient.soc. fra RUC (erhvervsøkonomi og psykologi), og har suppleret med efteruddannelse indenfor ledelse og IT. Kasper A. Schmidt har i karrieren haft lederstillinger inden for økonomi, HR og IT, bl.a. som direktør for Koncernservice i Københavns kommune. Kasper A. Schmidt har stor erfaring fra den offentlige sektor med implementering og drift af komplekse IT-løsninger, økonomistyring og HR.

Rejsekort og Rejseplanen letter dagligdagen for flere hundredetusinde rejsende. Selskabet løser en væsentlig samfundsopgave og udgør en central del af infrastrukturen i den kollektive transport. Der blev i 2020 foretaget omkring 120 mio. rejser på rejsekortudstyr. Rejserne gav en omsætning på omkring 2,8 mia. kroner. Der blev dagligt slået knap 958.000 rejser op på Rejseplanen i 2020, og der findes 8 mobilitetsformer på Rejseplanen (bus, tog, metro, letbane, indenrigsfly, delecykler, bybiler og samkørsel). Selskabet Rejsekort & Rejseplan A/S yder væsentlige leverancer, som er én af mange vigtige komponenter for, at brugerne har en god rejseoplevelse – hver dag.

”Jeg ser frem til at stå i spidsen for Rejsekort & Rejseplan A/S, som er en vigtig, digital billet- og betalingsinfrastruktur og trafikinformation til glæde for rigtig mange rejsende. Selskabet står over for en spændende ny strategi, som skal implementeres og sikre, at Rejsekortet og Rejseplanen bliver endnu nemmere at bruge for de rejsende”.

”I bestyrelsen ser vi frem til at byde Kasper A. Schmidt velkommen som ny direktør til at videreføre og videreudvikle selskabet. Vi arbejder med en ny strategi, som skal sikre udviklingen af en ny fælles, digital mobilitetstjeneste. Strategien skal blandt andet løfte Rejsekortet og Rejseplanen over på nye teknologiske platforme, og gøre det endnu mere sikkert, fleksibelt og brugervenligt at finde og benytte transportløsninger”, udtaler Lilian Mogensen, bestyrelsesformand for Rejsekort & Rejseplan A/S

For yderligere spørgsmål, kontakt venligst:
Lilian Mogensen, Bestyrelsesformand i Rejsekort & Rejseplan A/S