Kundeundersøgelser 2019: Danskerne er blevet mere tilfredse med rejsekortet

7. nov 2019 kl. 06:00
Kundetilfredsheden med rejsekort er stigende. Flere og flere danskere anskaffer sig et rejsekort, og stadig flere vil anbefale rejsekortet til andre. Hele 78 pct. mener, at rejsekortet gør det lettere at rejse med offentlig transport.

Det fremgår af en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Rejsekort & Rejseplan A/S.

Andelen af rejsekortbrugere, der vil anbefale rejsekortet til venner og bekendte, er steget fra 27 pct. i 2015 til 42 pct. i dag.

Stigende tilfredshed

69 pct. af brugerne af rejsekortet er overordnet tilfredse eller meget tilfredse med kortet. Kun 11 pct. er utilfredse eller meget utilfredse. 78 pct. af brugerne svarer, at rejsekortet gør det nemmere at rejse med offentlig transport, Undersøgelsen viser samtidig, at 73 pct. af de danskere, der rejser med offentlig transport minimum en gang om året, har et rejsekort, som de anvender på deres rejser.

Det brugerne angiver som de største fordele ved rejsekortet er, at de kun behøver én billet til alle rejser, og at de slipper for at tælle zoner. De største ulemper er, når man glemmer at checke ud, og at man skal huske at checke ind igen, når man skifter transportmiddel. Undersøgelsen viser, at kun 54 pct. af brugerne kender Check Udvej – hvor man via web eller app kan checke ud, hvis man har glemt det.

”Det utrolig glædeligt at rejsekortet nu er blevet naturlig del af danskernes hverdag, og at 78 pct. af brugerne synes, at rejsekortet gør det nemmere at bruge offentlig transport.  Vi har stadig mange ting, vi kan gøre bedre, så det bliver endnu lettere at rejse kollektivt. Det gælder eksempelvis at udbrede kendskabet til vores Check-Udvej App og vores selvbetjening. Men vi har et rigtig godt udgangspunkt, for at hjælpe til at flere benytter kollektiv transport og dermed bidrager til at gøre Danmark grønnere,” siger administrerende direktør i Rejsekort & Rejseplan A/S, Claus Rehfeld Moshøj.

Find undersøgelserne her:

Rejsekort brugere - rapport 2019

Befolkningen - rapport 2019