Selvbetjening

hand 1 Brugerprofil

Du skal oprette dig som bruger på selvbetjeningen for at bestille kort. Du kan sagtens oprette en brugerprofil, selvom du ikke selv skal have et kort. Fx hvis du vil bestille kort til dine børn.

Første gang du bestiller, skal du oprette dig med NemID. Og du skal vælge et rejsekort personligt, rejsekort flex eller pendlerkort for at kunne bruge selvbetjeningen fremover.

Vælger du at logge ind på selvbetjeningen med brugernavn og adgangskode, og er du uheldig at glemme det ene, kan du altid bestille et nyt.

Det gør du ved at klikke på 'Har du problemer med at logge ind?' på log ind-siden og indtaste din e-mailadresse og dit postnummer.

Ved at logge ind på selvbetjeningen og klikke på ’Mine oplysninger’, kan du ændre i oplysningerne. Fx hvis du har fået ny e-mailadresse eller nyt mobilnummer. Så kan vi altid skrive til dig, hvis der er noget, du skal vide.

Dit navn, din adresse og dit fødselsår bliver automatisk opdateret via CPR-registeret, fordi du oprettede dig som bruger med NemID.

Nyt betalingskort
På selvbetjeningen kan du også skifte det betalingskort, som betalingen for dine aftaler trækkes fra. Det skal du huske, hvis du har fået nyt betalingskort. Ellers bliver dine aftaler lukket. Log ind og vælg 'Betalingsaftaler' for at ændre dine betalingskortoplysninger.

zoner Få overblik og opret aftaler

Ved at logge ind på selvbetjeningen, kan du se alle dine rejser, prisen for hver enkelt rejse, og om du har fået rabat på rejsen. Og du kan se rejser på alle kort, der er tilknyttet din brugerprofil – også dine børns. Det gør det nemt at holde styr på forbruget.

Når du logger ind på selvbetjeningen, kan du blandt andet:

  • Se dine rejser samt pris og rabatter for hver enkelt rejse.
  • Oprette aftaler, der fx tanker dit eller andres kort op automatisk.
  • Bestille og forny dine pendlerperioder og se, hvornår en igangværende periode udløber.
  • Ændre i dine oplysninger. 
  • Ændre i dine betalingskortoplysninger.
  • Spærre dit kort, hvis du er uheldig at miste det - og bestille et magen til.
  • Se og ændre indstillingerne på dit kort: Den kundetype du rejser som, om din saldo skal vises ved check ud m.v.
  • Ændre dit brugernavn.

Vil du være fri for at skulle holde øje med din saldo? Eller med hvornår din pendlerperiode udløber? 

Du kan oprette aftaler, der tanker dit kort op eller fornyer din pendlerperiode for dig. Helt automatisk. Så er du altid klar til at hoppe på bus, tog eller metro. 

Aftalerne kan du oprette samtidig med, at du bestiller et kort. Eller efterfølgende. Det kræver bare, at du er over 18 år, har et betalingskort og en brugerprofil på selvbetjeningen. Og du kan oprette aftaler både på dine egne og andres kort.

Tank selv op løbende
Du kan også vælge at tanke dit kort op løbende på selvbetjeningen eller på en rejsekortautomat, når saldoen er lav.

Tanker du op online, skal du være opmærksom op, at der kan gå op til fem timer, før din tank-op, kan overføres til dit kort, hvis du skal med tog eller metro. Skal du med bus, kan der gå op til 24 timer. Beløbet bliver overført ved, at du checker ind eller lægger dit kort i en rejsekortautomat.

På rejsekortautomaten kan du flere af de ting, du kender fra online selvbetjening: Du kan fx tanke dit kort op, ændre kundetypen midlertidigt eller se din saldo, dine seneste rejser og indstillingerne på dit kort. 

Du kan også bruge automaten med et rejsekort anonymt.

Har du et periodekort, kan du blandt andet se dit pendlerområde, hvornår en igangværende periode udløber – og forny perioden. 

Læg dit kort i Det Blå Punkt, og følg anvisningerne på skærmen.

Check ind og ud

Du kan også bruge rejsekortautomaten til at checke ind og ud på.

skift Overfør online bestillinger

Uanset om du fx har tanket op, ændret indstillinger på dit kort eller bestilt en tank-op-aftale på selvbetjeningen, skal dit kort altså i berøring med rejsekortudstyr.

Der går noget tid, fra du bestilte online, til din bestilling kan overføres til dit kort. På stationer kan der gå op til 5 timer og i busser op til 24 timer. Det skyldes, at rejsekortudstyret på stationer bliver opdateret med faste intervaller. For busser sker det, når de kører i garage.

Check ind eller læg kortet i en rejsekortautomat

Overførslen af din bestilling sker, når rejsekortudstyret læser dit kort. Fx ved at du checker ind.

Skal du ikke rejse, kan du nøjes med at checke ind og bagefter ud igen. Eller lægge dit kort i Det Blå Punkt på en rejsekortautomat. Så er din bestilling overført.

På selvbetjeningen kan du se bestillinger, der venter på at blive overført til dit kort.


Du skal sørge for fx at tanke op på selvbetjeningen i god tid, før du skal afsted. Så er du sikker på, at din tank-op er klar til at blive overført til dit kort, når du skal rejse og checker ind.

Har du brug for penge på dit rejsekort her og nu, kan du altid tanke op på en rejsekortautomat eller et salgssted.

Skal du ikke rejse

Skal du ikke bruge dit rejsekort, kan du nøjes med at checke ind og bagefter ud igen. Eller lægge dit kort i en rejsekortautomat. Så er din bestilling overført til kortet.

Det gælder uanset, om du har ændret indstillinger på et kort, oprettet/lukket en aftale eller tanket op online.

checkin Guides

Klik her for at se, hvordan du opretter dig som forælder/værge.

Klik her for at se, hvordan du gør.

For at betale for andres tank-op-aftaler skal du have en betalingsaftale, som du kan dele. Betalingsaftalen knytter en eller flere tank-op-aftaler til dit betalingskort. 

Klik her for at se, hvordan du deler din betalingsaftale for at oprette en tank-op-aftale til et barn.

For at betale for andres tank-op-aftaler skal du have en betalingsaftale, som du kan dele. Betalingsaftalen trækker penge til en eller flere tank-op-aftaler fra dit betalingskort. 

Klik her for at se, hvordan du deler din betalingsaftale for at oprette en tank-op-aftale til en anden voksen.

Klik her for at se, hvordan du gør.
Klik her for at se, hvordan du gør.

Har du brug for hjælp?

Kontakt os