Gå til hovedindhold
Ikon for at åbne menu

Rejsekort

ændrekort Ændring af Rejsekort

Når du logger ind på Selvbetjeningen kan du ændre dine kortindstillinger, hvis du har et Rejsekort Personligt eller Rejsekort Flex. Du kan: 

  • Ændre din kundetype (dog ikke til 'Ung', 'Pensionist' og 'Handicap').
  • Oprette, se og ændre i en tank-op-aftale.
  • Oprette, se og ændre i en fornyelsesaftale.
  • Fjerne visningen af saldo ved check ud.
Du kan også ændre i indstillingerne for en aftale, fx hvor meget den skal tanke op med - og hvor ofte.

Log ind på Selvbetjeningen for at se eller ændre i dine tank-op-aftaler. Når du har bestilt en ændring, går der op til 5 timer, før den kan overføres til dit kort, hvis du skal med toget. Skal du med bussen, kan der gå op til 24 timer. Ændringen overføres, når du checker ind eller ved at du lægger dit kort i en Rejsekortautomat.

Vær opmærksom på: Sætter du tank-op-beløbet og/eller -frekvensen ned fra den foreslåede indstilling, risikerer du at løbe tør for penge, hvis du på en længere rejse skal ud og hjem samme dag. Du kan dog altid tanke op på en Rejsekortautomat eller et salgssted undervejs på rejsen.

Når du har bestilt ændringen på Selvbetjeningen, kan der gå op til fem timer, før ændringen overføres, hvis du skal med tog eller metro. Skal du med bus, kan der gå op til 24 timer.

Hvis du er fyldt 67 og har du brug for at ændre din kundetype til ’Pensionist’, skal du blot logge på din Selvbetjening, trykke på ”Rejsekort indstillinger” i venstre side, trykke på ”Ændre” knappen, og derefter ændre din kundetype i ”Kundetype feltet”, til sidst skal du trykke ”Gem”. Hvis du er førtidspensionist, skal du kontakte Rejsekort Kundecenter på 70 11 33 33. 

Har du brug for at ændre dine kundetype til ’Ung’ eller ’Handicap’, skal du ringe til Rejsekort Kundecenter, på 70 11 33 33 og få hjælp. Du kan også skrive til Rejsekort Kundecenter ved brug af kontaktformularen.

 Gå til kontaktformularen, hvorefter du skal vælge "Ændre data på kunde/Rejsekort".

Du kan vælge at få et pendlerområde på dit Rejsekort, hvis du har et Rejsekort Personligt. Så betaler du en fast pris forud for at rejse frit i nogle zoner, du selv vælger. Rejser du udenfor dit pendlerområde, bliver du kun trukket for den del af rejserne, der foregår uden for området.

Bestil på Selvbetjeningen
Log ind på Selvbetjeningen, vælg det kort, du vil have et pendlerområde på. Klik på 'Periodekort' for at starte bestillingen og vælge dit pendlerområde og din periodelængde. Og om du vil have en aftale, der automatisk fornyer din periode for dig.

Husk, at du skal overføre pendlerområdet til dit kort, enten ved at checke ind eller ved at lægge det i en Rejsekortautomat. Næste gang du checker ind indenfor dit pendlerområde, aktiverer du din pendlerperiode.

Husk også, at du altid skal have penge på dit kort for at rejse - også indenfor dit pendlerområde.

Ved at logge på Selvbetjeningen eller lægge dit kort i en Rejsekortautomat, kan du altid se dit pendlerområde og hvornår din periode udløber. Vælger du ikke at forny perioden, fungerer dit Rejsekort som et helt almindeligt Rejsekort.

forny Udløbet Rejsekort

Har du et Rejsekort Personligt eller et Rejsekort Flex, giver vi dig besked i god tid før udløbsdatoen, så du kan få din kundetype, dine aftaler og dine rabattrin med over på et erstatningskort magen til det, du havde. Rejsesaldoen på dit Rejsekort overføres automatisk til din Nemkonto inden for 14 dage. 

Har du et Rejsekort Anonymt kan du inden det udløber, få udbetalt saldoen på de fleste salgssteder. Hvis dit Rejsekort Anonymt er udløbet efter den 10. juni 2022, kan du også få udbetalt din restsaldo på de fleste salgssteder inden for 12 måneder efter udløbsdatoen.. 

 Find dit nærmeste salgssted.

Er dit Rejsekort Anonymt udløbet inden den 10. juni 2022 eller spærret, skal du kontakte Rejsekort Kundecenter. Dit kort skal indsendes til Rejsekort Kundecenter, som efterfølgende sørger for en udbetaling til din oplyste danske bankkonto. Dit Rejsekort skal behandles af Rejsekort Kundecenter inden for 12 måneder efter udløbs- eller spærringsdatoen. 


Tjek udløbsdatoen
Du kan altid tjekke udløbsdatoen på dit kort på ’Hvornår udløber dit Rejsekort’ eller lægge dit kort i en Rejsekortautomat. Du kan også se udløbsdatoen ved at logge ind på Selvbetjening eller ved Rejsekort Status.

 Gå til Hvornår udløber dit Rejsekort 

 Gå til Rejsekort Status

spær Mistet Rejsekort

Klar det på Selvbetjeningen
Ved at logge ind på Selvbetjeningen kan du bestille et erstatningskort med samme kundetype, aftaler og rabattrin, som det du har mistet. Bestil erstatningskortet og spær det mistede kort samtidig.

Ring til os
Du kan også ringe til Rejsekort Kundecenter på 70 11 33 33 og spærre dit kort døgnet rundt. Her kan du også vælge at bestille et erstatningskort.

Når du modtager dit erstatningskort med posten, kan du rejse helt, som du plejer.

Du kan få udbetalt saldoen både fra et Rejsekort Personligt og fra et Rejsekort Flex. 

Mister du et Rejsekort Anonymt, er både kort og saldo desværre gået tabt.

Mister du et Rejsekort Anonymt, skal du altså købe et nyt kort på et salgssted.

 Find salgssted her.

Kort med tank-op- eller fornyelsesaftale
Har du et Rejsekort med en tank-op- og/eller fornyelsesaftale, dækker Rejsekort & Rejseplan A/S tab som følge af andres uberettigede brug af kortet – forudsat, at du spærrer det hurtigst muligt efter, du får mistanke om, at det er mistet eller bliver misbrugt.

Spærrer du ikke kortet, risikerer du selv at hæfte med op til 4.000 kr.

Kort uden tank-op- eller fornyelsesaftale

Har du ikke en tank-op- eller fornyelsesaftales, hæfter du selv for et eventuelt tab som følge af misbrug. 

spær Hvis dit Rejsekort er spærret

Rejsekort & Rejseplan A/S er forpligtet til at give dig besked, før dit kort bliver spærret. Uanset årsagen.

Oplever du, at dit kort er spærret, og har du ikke fået en mail om hvorfor, så ring til Rejsekort Kundecenter på 70 11 33 33 for at få hjælp.

rejsekort Defekt Rejsekort

Virker dit Rejsekort ikke, så sørg for:

  • At der penge på kortet til at rejse for.
  • At du ikke fører kortet for hurtigt forbi kortlæserens Blå Punkt.
  • At læse teksten på kortlæserens skærm, hvis du hører en fejllyd. Teksten fortæller dig, hvis noget er galt.

Rejsekort Kundecenter sender dig et skema, som du skal udfylde og indsende sammen med det kortet.

Er kortet defekt, og er du ikke selv skyld i det, betaler vi prisen for kortet tilbage. Kortprisen og en eventuel restsaldo bliver udbetalt til din NemKonto.

Vær opmærksom på, at du ikke må gøre noget, der gør dit Rejsekort svært at læse. Du må fx ikke ridse i, klæbe ting på eller lave huller i kortet. Gør du det, får du ikke refunderet kortprisen, hvis kortet viser sig at være defekt.

På udvalgte salgssteder kan du få hjælp til at tjekke, om kortet er defekt.

Er kortet defekt, og er du ikke selv skyld i det, betales prisen for kortet og eventuel restsaldo tilbage. Dette sker ved udfyldning af Lukningsskema, som du kan få udleveret på udvalgte salgssteder eller få tilsendt efter kontakt med Rejsekort Kundecenter.

Vær opmærksom på, at du ikke må gøre noget, der gør dit Rejsekort svært at læse. Du må fx ikke ridse i, klæbe ting på eller lave huller i kortet. Gør du det, får du ikke refunderet kortprisen, hvis kortet er defekt.

 Find salgssteder her. 

Har du brug for hjælp?

Kontakt os Arrow