Gå til hovedindhold
Ikon for at åbne menu
Check Udvej er fortsat ustabil LÆS MERE

Enklere priser i bus, tog og metro på Sjælland rulles ud natten til søndag

13. jan 2017 kl. 16:15
Natten til søndag 15. januar harmoniseres priser, rabatter og billetter i bus, tog og metro på Sjælland.
Trafikselskaberne DSB, Metroselskabet og Movia idriftsætter natten til søndag 15. januar 2017 den efterspurgte harmonisering af priser, rabatter og billetprodukter i kollektiv transport.

Fra midnat lørdag og frem til kl. 06 søndag 15. januar omstilles DSBs, Movias og Metros it-systemer, salgskanaler og billetprodukter. I samme tidsrum vil salgssystemerne derfor være ude af drift i kortere eller længere perioder.

Det betyder, at kunderne i løbet af natten vil kunne opleve, at de ikke kan købe billet, som de plejer, eller at en billet købt i bussen kan vise forkert information. Medarbejderne i bus, tog og metro er instrueret i at sikre, at ingen kunder får en uretmæssig kontrolafgift, men kunderne skal forsøge at købe billet via en anden salgskanal, hvis de oplever ikke at kunne blive betjent som de plejer.

Trafikselskaberne overvåger nøje den tekniske udrulning i løbet af de kommende uger for at sikre en smidig indfasning af de nye og enklere priser og billetter på Sjælland, Lolland, Falster og Møn. Der skal laves om i mange tekniske systemer.

”Vi har fået kritik for uoverskuelige priser og rabatter, så vi ser frem til at kunne tilbyde kunderne enklere priser”, siger Movias centerchef, Eskil Thuesen, på vegne af trafikselskaberne bag reformen.

”Det er en meget stor reform, som berører rigtig mange rejsende, så vi prioriterer selvfølgelig at sikre en så smidig overgang til de nye priser og rabatter som muligt,” siger centerchef Eskil Thuesen.

Kunder kan få mere information på dinoffentligetransport.dk eller ved at ringe til DOT kundeservice på 70 15 70 00.

Kontakt
Movia presse og kommunikation: Tlf. 36 13 20 10 eller presse@moviatrafik.dk
DSB Kommunikation: Tlf.: 24 68 00 00
Metroselskabets Kommunikationsafdeling: Tlf.: 72 42 49 01


Baggrund
Med takstreformen bliver principperne enklere:
  • Der er sammenhæng mellem pris og antal zoner
  • Rejsekortet er altid billigere end enkeltbilletten
  • Der er sammenhæng mellem pris på rejsekort og periodekort
  • Man får 20 pct. rabat på rejsekortrejser uden for myldretiden på hele Sjælland.
Takst Sjælland samler Sjælland i ét stort pendlingsområde og vil, når reformen er fuldt gennemført, omfatte 300 mio. rejser, svarende til 70 pct. af alle rejser i den kollektive transport i Danmark. Reformen gennemføres i tæt samarbejde mellem DSB, Metroselskabet og Movia og har opbakning fra et bredt flertal af Folketingets transportordførere.