Gå til hovedindhold
Ikon for at åbne menu
Tre fakta om lokationsdeling på Rejsekort som app LÆS MERE

Presseomtale om misbrug af rejsekort

2. sep 2016 kl. 12:26
Ekstra Bladet og TV2 omtaler i dag den 2.9.2016 en sag om nogle personer, som har kopieret indeholdet på en rejsekortchip og misbrugt kopien til at optanke et andet Rejsekort. Kopieringen er sket via en app på en mobiltelefon. Efterfølgende kunne de gennemføre rejser og gentagende gange optanke deres Rejsekort med kopien af det oprindelige Rejsekort.
Der har været 2 sager om dette misbrug som skal sættes i forhold til, at der har været over 200 mio. rejser på Rejsekort samt en omsætning på Rejsekort på mere end 5 mia. kr.

Rejsekort A/S opdagede misbruget med det samme via sit overvågningssystem og meldte det til politiet. Rejsekort A/S har i forbindelse med opklaringen af sagen fulgt politiets anvisninger af hensyn til efterforskningen og har blandt andet undladt at spærre de pågældende Rejsekort indtil politiet havde beviser nok til bevisførelsen mod de pågældende personer.

De pågældende personer er nu anklaget for bedrageri.

Rejsekort A/S har fra starten af vidst, at denne mulighed har eksisteret på baggrund af vores samarbejde med andre rejsekortselskaber i Europe, men har vurderet at omkostningerne ved at lukke dette hul - i form af udskiftning af alle Rejsekort - ikke stod i forhold til det tab det kunne forårsage.

I stedet har Rejsekort A/S foretaget en række sikkerhedsmæssige forbedringer og indført en overvågning, der sikrer at disse sager opdages øjeblikkelig og politianmeldes med bevismateriale.

Rejsekort A/S vil i løbet af 2017 begynde at udskifte den nuværende rejsekorttype med en ny udgave med opdateret sikkerhed, som samtidig giver kunderne en række nye muligheder med deres Rejsekort.