Gå til hovedindhold
Ikon for at åbne menu
Tre fakta om lokationsdeling på Rejsekort som app LÆS MERE

Ny stor bid til Rejsekort

28. nov 2013 kl. 09:49
Søndag den 1. december går alle knap 200 busser i Sønderjylland over til Rejsekort. Dermed er hele den jyske del af Region Syddanmark klar til at modtage Rejsekort fra kunder i bus og tog. Rejsekort kan nu bruges i alle kollektive transportmidler i Syd- og Sønderjylland, i Nordjylland, på hele Sjælland og i tog i hele Danmark.
Brat overgang
Sønderjyderne kommer til at opleve en meget brat overgang til Rejsekort. De er vant til et elektronisk chipkort, og det skal de bruge til og med lørdag den 30. november. Men søndag morgen er det slut. Så hedder det Rejsekort eller anden form for billet.

Masser af oplysning og hjælp

Sydtrafik har kørt Sønderjylland tyndt med en blåprikket rejsekortbus de seneste måneder, for at fortælle folk om det nye billetsystem og hjælpe dem med at bestille et Rejsekort. Turneen er blevet kombineret med en række foredrag i lokale ældreforeninger, og har været en stor succes med hensyn til fremmøde og bestilte Rejsekort. Rejsekortbussen kører også i december og januar.

Rejsekort vinder ind
Rejsekort er ved at finde sin plads i den kollektive trafik. I 2013 er der indtil nu foretaget over 25 millioner rejser med Rejsekort, og kortet ligger i lommen hos flere end 635.000 kunder.

Pensionister husker bedst
Rejsekort A/S, der løbende følger udviklingen, kan også se, at de allerfleste kunder finder ud af at betjene sig selv på rejsekort.dk. Det gælder fire ud af fem passagerer. Ligeledes viser det sig, at pensionisterne er bedst til at huske at checke ud, når de forlader bus og tog.

Andre muligheder
Selv om Rejsekort har bredt sig til det meste af Danmark, har kunderne flere steder stadig mulighed for at bruge det gamle papklippekort. Det gælder den nordlige del af Sydtrafiks område, hvor gamle klippekort kan bruges frem til 1. marts 2014, og det gælder hovedstaden, der først siger farvel til klippekortet 1. juni 2014. Derudover kan man alle steder fortsat købe en enkeltbillet og bruge periodekort som hidtil.


Flere oplysninger hos Sydtrafik, chefkonsulent Henrik Norup, tlf. 7660 8652/ 3146 8478.